24 April - Målning och skurning

Idag började vi dagen med att åka till Byggmax och handla färg och målartillbehör, eftersom vi inte är gjorda av pengar och egentligen inte hade planerat för att plötsligt renovera en stuga så kommer vi att försöka hålla ner alla kostnader så mycket som möjligt utan att för den sakens skull tumma alltför mycket på säkerhet och kvalitet.

Vi köpte 10 liter vit väggfärg för 279:- samt penslar och rollers för ca 60:-

Väl framme vid stugan började vi direkt med att måla sovrummet.


Under torktiden ägnade vi oss åt att göra rent vardagsrummet där spindlarna hade härjat fritt. Tjocka strängar av spindelväv och diverse lik av insekter hängde på väggarna och i fönstrena. Det gick åt mycket varmt vatten och såpa för att få rent alla väggar, lister och dörrkarmar. Sedan riktade vi uppmärksamheten åt golvet, varmt vatten och grön såpa användes för att knäskura rent golvet.



Under tiden som vi ägnar oss åt sovrummet och vardagsrummet har köket blivit en samlingsplats för alla möbler som vi vill spara för att ha kvar i huset. Därför har det också blivit så att vi inte kan göra rent köket förrän vi kan flytta bort alla möbler därifrån. Såhär ser köket ut just nu. I köket finns det också tre döda näbbmöss som vi snarast borde förflytta ut till skogen.



Medans vi väntade på att vardagsrumsgolvet skulle torka och att färgen på väggarna i sovrummet skulle torka tillräckligt för ett andra lager så började vi att rensa lite i syrenskogen som snart är påväg att växa över huset.



Tråkigt nog finns det missfärgningar på vardagsrumsgolvet, röda fläckar som vi inte vet vart de kommer ifrån. Sen finns det även en rektangelformad färgskiftning mitt i rummet, möjligtvis efter en lång matta för länge sen. Detta gör att vi nog ska olja golvet för att få det lite finare.



Och dagen avslutades med att måla ett andra lager vit färg på väggarna i sovrummet.

Total kostnad hittills: 935:-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0