6 Juni - Vi kämpar mot naturen och bryter upp golv

Den här dagen följde min (Johannas) lillebror Jesper med ut till landet och hjälpte till. Andreas ägnade dagen inomhus med att bryta upp golvet i lilla hallen och jag och Jesper kämpade mot naturen.

Som ni kanske minns så var golvet i hallen fuktskadat och vi kom fram till att det blir enklast att bryta upp allt golv och sen lägga nytt. Detta för att vi ska kunna förbereda för en eventuell varmvattenberedare i den lilla "jordkällaren", då kan vi enkelt dra alla rör och sånt innan vi lägger det nya golvet. Vad det ska bli för golv har vi inte bestämt ännu men det är mycket som måste fixas innan golvet läggs så vi har tid på oss.Till vår förvåning var det inte någon stengrund under golvet utan ett jordgolv! När Andreas hade fått undan brädorna så ägnade han sig åt att gräva bort en del av jorden för att komma ner litegrann så att framtida rör kan få plats. De brädor som han bröt bort och som är i fint skick ska vi använda som golvlister i hallen.Under tiden som Andreas var inomhus ägnade jag och Jesper oss åt att ta bort gräs och sly som har blockerat den gamla brunnen.

Här inne fanns brunnen, helt övervuxen.Efter mycket svett och slit och hjälp från andra familjemedlemmar som kom ut och hälsade på så kom vi slutligen fram till brunnen.Och trots att brunnen inte har använts på säkert 20 år så fungerar den fortfarande! Den läcker lite för locket är spräckt och vattnet måste pumpas ur flera gånger för att få vattnet någorlunda tjänligt men den fungerar och vattnet fungerar utmärkt till vattning än så länge.På slutet av dagen kom ytterligare en familjemedlem ut med utemöbler som vi fick!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0